akull-naja

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Dy fjalë për Zvicërlandin në 1 Gusht

with 72 comments

1 Gushti është festa kombëtare e Zvicrës. Para 716 vjetësh, përfaqësuesit e mençur të tre kantoneve, Shvic, Uri dhe Untervald, nënshkruan një pakt, i quajtur Pakti Federal, ku angazhohen t’i ofrojnë njëri-tjetrit çdo lloj ndihme e mbështetje, me të gjitha forcat, pa kursyer as jetën, as mallin, në luginat e tyre dhe jashtë, kundër kujtdo, i cili, me çdo lloj veprimi armiqësor, do cënojë personat apo mallin e tyre… Në atë kohë, bëjnë pjesë në Perandorinë e Shenjtë Romano-Gjermanike, dhe përpiqen të sigurojnë pavarësinë nga Habsburgët. Shumë ujë ka rrjedhur që atëhere. Zvicra është sot një Konfederatë me 26 kantone, me 4 gjuhë zyrtare: gjermanisht, frengjisht, italisht dhe retoromane (shqipja flitet me shumë se e katërta 🙂) dhe me demokraci direkte si sistem politik.

Zvicra e ka marrë emrin pikërisht prej njërit prej kantoneve te quajtura “primitive”, Shvicit (Schwytz).

1 Gushti festohet me zjarre e me fishekzjarre, me birrë e me salsiçe, dhe me muzikën “tradicionale” zvicerane, salcën. 🙂

Ja dhe ca foto nga Zvicërlandi im i dashur :

Zvicërland
Advertisements

Written by ak'll

Gusht 1, 2007 at 1:12 pm

Postuar te Uncategorized

Kohë pushimi

with 41 comments

Do jem në mëmëdhe për nja dy javë dhe me siguri pa shumë internet, pra mirëjugjetsha! 🙂

Written by ak'll

Korrik 5, 2007 at 7:49 pm

Postuar te Uncategorized

In the Mood for Love

with 19 comments

Pjesë nga filmi “In the Mood for Love” i Wong Kar-wai
Muzika: “Yumenji’s Theme” nga Shigeru Umbeyashi

Written by ak'll

Qershor 28, 2007 at 3:44 pm

Postuar te Uncategorized

Pallati 176

with 6 comments

Për qejfin tuaj! 🙂

Videoja e plote e komedisë
Cilësia, shumë e mirë. 1 orë e 55 min buzëqeshje e garantuar!

Written by ak'll

Qershor 26, 2007 at 12:29 pm

Postuar te Uncategorized

Du erinnerst mich an Liebe

with 6 comments


Wo viele Schatten sind
da ist auch Licht

ICHUNDICH

Written by ak'll

Qershor 24, 2007 at 5:03 pm

Postuar te Uncategorized

Entre dos aguas

with 4 comments

Written by ak'll

Qershor 22, 2007 at 3:09 pm

Postuar te Uncategorized

Gjithmonë në kuadrin e fjalëve

with 11 comments

Written by ak'll

Qershor 20, 2007 at 6:28 pm

Postuar te Uncategorized